Despre Castelul de Lut
Ascultă râul, este magic!Povești și voie bună, aceste două lucruri sunt definitorii pentru atmosfera de la Castelul de Lut!
Povestea Castelului de Lut
Povestea Noastră
Povestea noastră începe în anul 2014, atunci când, osteniți de zarva unui oraș prea aglomerat, am făcut schimbarea vieții noastre, schimbare care urma să transforme un vis îndepărtat într-o realitate actuală. Am concentrat pasiunea noastră pentru călătorie și setea de cunoaștere într-un concept numit pe atunci: ”Casa Naturală de Poveste” și treptat am pus bazele proiectului final numit: Castelul de Lut Valea Zânelor.
Magia și perseverența au făcut casă bună în sufletele și mințile noastre, astfel am reușit să construim un simbol al tradiției și al tihnei. Am scris nenumărate pagini în cartea vieții noastre și vrem să o continuăm alături de oameni frumoși, alături de iubitori de natură, de călătorie și de nou!

Cronologie Castelul de Lut
Istorie românească în RomâniaÎn istoricul de mai jos îți povestim cum a luat naștere micuțul nostru castel de lut și tărâmul de basm numit Valea Zânelor.
“A fost odată ca niciodată....” așa începe și povestea Valea Zânelor.
Doi tineri născuți și crescuți în București, Răzvan si Gabriela, părinți pentru Sebastian, un băiețel de 6 ani pe atunci, cu toții strămutați în Vale pentru că ne-am dorit ca poveștile să devină realitate.
Iubim și prețuim natura, omul și mai ales frumosul!
Astfel, am început să construim frumos, sănătos și natural. Totul într-un singur sens și înteles
MAGIC!


Un loc pur, pur și simplu verde, o pajiște pe malul Râului Porumbacu avea sa devina locul ales! Este
anul în care fundația de beton ciclopian
(2m adancime), structura de lemn
(30 cm grosime), pereți de
lut (cob 60 cm grosime) și acoperisul de lemn tip sindrila (80.000 sindrile, 200 kg cuie pentru
batutul sindrilei) conturau o clădire unică, Castelul de Lut Valea Zânelor.
Fiecare dintre cele 10 camere ale castelului are intrare individuala, forma si design unic. Doar materiale naturale, doar cu mana închegate de mesteri iscusiti. (zane si pitici harnici).
Ușile masive ale castelului, ferestrele din lemn sau felinarele exterioare, toate de poveste! toate lucrate manual! toate realizate local! Finisajele interioare și dotarea fiecărei camere sunt în curs și în prezent, fiecare pat, scara, șemineu sau obiect decorativ sunt lucrate manual. Made in Romania.


Este anul în care după îndelungi experimente - (fă, apoi desfă) doar natural și doar România, se realizeaza finisarea exterioară Castelului de Lut cu tencuială și vopsea de var hidraulic cu proprietăți de sigilare naturala - lasă peretele sa respire, dar nu lasă apa să pătrundă la interior.


Este anul în care fundația, structura de lemn, pereții din piatră și acoperisul verde tip pajiște conturau clădirea pentru restaurantul din Grădina Zanelor. Întreaga clădire s-a construit piatră peste piatră (perete gros de 50 cm), închegate cu rosturi de chit natural care are la baza varul hidraulic. Finisajele interioare și dotarea acestuia sunt în curs și în prezent, fiecare masa, scaun, farfurie și obiect decorativ sunt lucrate manual.


Feeric Fashion Week 2016 a constituit momentul în care Castelul de Lut și-a deschis portile pentru un rasfat magic în Gradina Zanelor. Spectatori din România și personalități din toate colțurile lumii au aplaudat și aclamat feeria unor momente unice!

Din ce este făcut castelul
Chiar este din lut?

Castelul de Lut Valea Zânelor este realizat integral din lut, pereții sunt construiți dintr-un amestec de lut, paie, apă și nisip (totul fiind realizat manual), turnurile sunt făcute din piatră.
Castelul de Lut are 2 nivele, 10 camere, 2 turnuri și 50 de ferestre. Arhitectura clădirii este bazată pe forme organice, în completă armonie cu natura.

Unde se află Castelul de lut
LocalizareCastelul de Lut Valea Zânelor este situat la poalele munților Făgăraș, sub măreția vârfului Negoiu (al doilea cel mai mare vârf din România).

Castelul de Lut se află într-o zonă deosebită, pitorească. Peisajul magic este completat de măreția naturii, de întinderea verde și de minunatele priveliști.